BLOC ERA

2017 - 2019

Bucharest, Romania

residential 

credits: A19 + studio Est

Cosmin Dragomir | Alina Dragomir

Alexandru Muntean | Calin Lambrache

structure: AxII Design Studio

mechanical&electrical: MaxArt Engineering

photograhpy: Cosmin Dragomir

The building is part of a residential complex located in a developing urban context in the northern part of Bucharest. It opens to the main street connecting to the existing paths and routes, generating new meeting places and becoming the visual landmark of the neighbourhood.

The general U shaped layout gives room for a consistent and well-defined public space, which usually lacks in the new peri-urban developments around Bucharest, but at the same time is essential for a healthy urban life.

The 30 apartments contain 17 distinct typologies that feature multiple orientations, generous spaces and large loggias that visually link the surrounding green space with the interior.

©copyright studio EST 

Section